Δελτίο Τύπου 17-12-2018

Στο Εργαστήριο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στην Αθήνα, με θέμα "Η Τέχνη του Διοικείν" συμμετείχε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ.Μαρία Κοζυράκη, στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η συνάντηση επιμόρφωσης υψηλόβαθμων στελεχών Υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Expertise France, του γαλλικού οργανισμού που από το 2013 υποστηρίζει με τεχνική βοήθεια τη διοικητική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.
Το εργαστήριο βασίστηκε στο ομώνυμο σεμινάριο της Γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ENA) που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι. Τη συζήτηση συντόνιζε ο κ.Jacques Roudiere, εμπειρογνώμονας στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού της Expertise France.
Στόχος της συνάντησης, η βελτίωση των γνώσεων και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της ανώτατης διοίκησης με τροφοδότηση του διαλόγου για την καλλιέργεια και προώθηση σύγχρονων τεχνικών διοίκησης.
Εισαγωγική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Γρηγόρη Θεοδωράκη.